Närodlat

Närodlat

Gott och nyttigt från regionen

SabaFruit värnar om sitt nätverk av odlare. Många av odlarna är familjeföretag som drivits i flera generationer. De brinner för sina produkter och är lyhörda för konsumentens önskemål – precis som vi.

Stark odlarbygd

Stark odlarbygd

Bjärehalvön brukar kallas för Sveriges skafferi. Det gynnsamma klimatet och de bördiga jordarna har gjort att det odlats frukt och grönt i flera generationer. Visste du att större delen av svensk färskpotatis kommer härifrån? Vi samarbetar med flera Bjäreodlare men också med andra utvalda odlare från Skåne och Sverige.

Säsongen styr urvalet

Säsongen styr urvalet

Sommarhalvåret är naturligtvis vår stora närodlade säsong. Då dignar äppelträden och rader av jordgubbar och majs färgar åkrarna. Vårt närodlade utbud är stort under denna säsong men kompletteras av importerat.

Miljö, kvalitet och certifieringar

Miljö och kvalitet

Hela vår verksamhet på SabaFruit genomsyras av ett grundligt miljö- och kvalitetstänk. Det gäller import, likväl som närodlat. Vi är EKO-certifierade och IP Livsmedelscertifierade.


Våra egna odlare

Vissa lokala odlare har vi ett så nära samarbete med att vi brukar kalla dem för ”våra egna odlare.” De har en genuin förkärlek för kvalitet, känner jordarna på sina fem fingrar och är lyhörda för kundernas önskemål. Kattviks fruktodling, Eriksgården, Stora Hult och Tåstarpstomaten är några av dem vi arbetar nära.

Vi är stolta över de professionella odlare som verkar i vår region och som vi sedan lång tid tillbaka har ett nära samarbete med. Här kan du läsa lite mer om dem.

Kattviks fruktodling

1936 planterades de första äppleträden på odlingen som senare kom att kallas för Kattviks fruktodling. Sorterna Ingrid Marie och Cox Orange som nuvarande ägaren Pers gammelfarfar en gång valde att plantera odlas fortfarande. Utöver dessa odlas ett tjugotal äpple-, päron- och plommonsorter. Aroma och Piruette är två populära äppelsorter.

Steglinge Gård

Steglinge Gård, Höganäs, ingår i koncernen Total Produce Nordic. Utifrån svenska förhållanden är Steglinge mycket tidiga med att leverera potatis och morötter i säsong. Steglinge är också en importör med modernt packhus som levererar ett brett sortiment av frukt och grönsaker.

Vidinge Grönt

Total Produce Nordic är delägare i Vidinge Grönt, Teckomatorp. Vidinge har en av Sverigest mest moderna produktionsanläggningar för tvätt och packning av sallader och andra grönsaker. Salladen odlas precis runt hörnet och tvättas, skärs, torkas och packas i egen fabrik.